My Spirit.. :)

Monday, February 14, 2011

..:lelaki kurang stress?? setuju??:..

actly tak tahu nak buat entri pasal apa...
tapi tangan rasa nak menaip....
aaarrrggghhhh!!! stress la macam ni!!!!!!!!!!!



ha,, stress.... cakap pasal stress pon macam ok jugak ni...
aku terjumpa kat dalam internet pasal stress.. memang klakar lah..
so kalau korang stress,, baca la entri aku ni...
mybe boleh buat korang senyum walaupon tak ketawa..
kalau para lelaki baca mesti bangga...
kenapa lelaki kurang stress?? katanya :

1. Kalau ada anak, akan ber'bin' atau 'binti' nama kita.
2. Bilik stor kat rumah kita yang punya.
3. Tak perlu risau nak rancang atau uruskan majlis perkahwinan kita sendiri.
4. Boleh makan apa saja, tak perlu tengok mesin timbang berat badan.
5. Tak perlu mengandung dan beranak.
6. Boleh pakai t-shirt pergi mandi laut.
7. Boleh *tak pakai* t-shirt pergi mandi laut.
8. Tak ditipu pomen kereta.
9. Boleh buang air kecil ikut mana sempat.
10. Tak perlu ada tandas untuk buang air.
11. Tak risau kedut dimuka.
12. Tak risau orang pandang/jeling-jeling bentuk badan kita.
13. Kaki tak luka atau melepuh bila pakai kasut baru.
14. Tak 'bocor' tiap-tiap bulan.
15. Sembang talipon kurang dari 30 saat.
16. Boleh sembang pasal kapal terbang dan kereta kebal.
17. Bercuti 2 minggu, bawak beg sandang satu saja.
18. Kasut dua pasang dah cukup (kerja satu, main bola satu).
19. Tak risau baju dah gosok atau belum.
20. Tak payah pakai mekap (sampai bila-bila).
21. Baju, kasut dan beg duit tak perlu sama warna.
22. Stail rambut sama dari kecik sampai tua.
23. Boleh main permainan remote kontrol dari kecik sampai tua.
24. Boleh beli baju raya dalam masa kurang dari setengah jam.
25. Siap boleh beli baju untuk saudara-mara lagi.

26. Tak akan 'pening kepala' bila bini mintak... malam Jumaat.

yang no.16 tu aku tak paham... ada sapa2 tahu?? hehe..

ok lah,,, nak pergi makan.. assalamualaikum....
(sebenarnya banyak lagi nak tulis tapi makan telah menghalang aku,, kuat betul kuasa makan ni.. hehe)
suka?? like la.. hehe

4 comments:

Cik Qiqi said...

cik mek..guane nak ltk 'live traffic feed' kat blog..ajo kit..

eyna said...

click je kat i punye 2,,,
then copy,,
g kat design,, add gadget,,
g kat html... then paste...
done... hehehe

Proff Xcadbury El-Insomniac said...

yng no 16 tu.. kapal terbang n keta kebal 2... pasal ehem3 tu.. huhu

eyna said...

hahaha,,, ta paam lg....!
nnt story2 kat bilik ar..
hak3~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...