My Spirit.. :)

Saturday, June 25, 2011

MISI yang perlu dilaksanakan

Assalamualaikum.....

aku ada 3 misi untuk aku laksanakan sepanjang cuti sem ini..
iaitu dari julai-ogos (dua bulan je)... kenapa dua bulan je?? sebab bulan 9 dah raya,, jadi macam-macam godaan dan dugaan.. kalau aku tak tetapkan masa macam ni, nanti jadi hangat-hangat taik ayam.. macam-macam alasan lah nanti seperti esok la,, nanti la,, tak pe kot, lambat lagi dll...  and then ada lah jugak aktiviti aku masa cuti.. hehehe...


misi yang PERTAMA..




aku nak cari kerja,,, kalau boleh sebelum masuk bulan 7 nie aku nak dapatkan kerja jugak...
so aku dapat kerja dalam dua bulan pon jadi lah... sebelum aku ke sintok.. hehe..
tapi yang jadi masalahnya.., mak aku tak bagi kerja-kerja yang ada shif ni...
ye lah,, aku kan perempuan.. dia risau kalau aku balik malam-malam...
aku kene cari kerja yang ikut office hour....
so dah banyak kerja sementara yang telah direject seperti chaser, kfc, pizza dan banyak lagi la....
susah jugak nak cari kerja ikut office hour ni... any idea??
kalau dah tak ada arah,, insyaAllah aku akan bukak bisnes sendiri...
bisne ape?? ha,,,,, tungguu.............!! hehe..
aku ada beberapa hari lagi untuk misi ini...

misi yang KEDUA




malu nak cakap sini tapi nak cakap jugak... hahaha...
tengok gambar pon dah tahu kan?
misi nak mengurangkan or menghapuskan terus jerawat yang bermaharajalela di muka ku....
so aku kene amalkan pantang larang yang menyebabkan jerawat-jerawat ni suka kat aku...
i like spicy ok but makanan yang macam tu lah akan menyebabkan benda alah ni bermain-main kat muka aku... dan tangan aku memang tak boleh duduk diam, kadang-kadang tanpa aku sedari tangan aku ni suka2 je menguis-nguis muka... banyak lagi pantang larang lain yang aku tak endahkan.... aiissshhh,, macam mane lah benda tu nak ilang lau macam ni....
so aku kene tahan nafsu dan cari banyak maklumat pasal ni,... tak kesah lah secara tradisional or moden..

misi yang KETIGA




aku nak kurus kan badan.....
kawan-kawan aku mesti cakap "bapak ahhh,,,, macam la kau tu gemuk"...
aku bukan nak kuruskan semua ok??
hanya bahagian-bahagian tertentu....
kalau kat lembu orang kata buat rojak atau sup sedap..
hahaha.. bahagian mana? lu pikir la sendiri.... hehe...


JADI untuk melaksanakan ketiga-tiga misi ini...

  1. aku perlu ada disiplin yang tinggi
  2. ubah attitude,, perlu tegas dan jangan cepat terpengaruh
  3. kawal nafsu dan perasaan (makan)
  4. kene berusaha dan jangan cepat give up..
  5. selalu cari info-info dalam internet or magazine or television or pape je lah

doakan supaya aku berjaya melaksanakan misi ini oke?? hehehe...
jangan lupa terus-terusan bagi semangat kat aku..
kalau korang ada info-info yang dapat aku follow...
pleessssss,, share-share kat aku... sharing is caring... hehe..

aku bukan taksub sangat nakkan kesempurnaan tapi sebenarnya lebih nak melatih aku supaya berdisiplin dan jaga pemakanan yang seimbang dan sihat... jadi aku rasa dengan cara macam ni aku dapat baiki disiplin diri aku.... sekali lagi,, doakan aku ok...? :)
suka?? like la.. hehe

6 comments:

Pure Mahabbah Fillah said...

amboih yunk....
i like la ur misi nie....huuhuhhu
gud luck yunk...

eyna said...

hohoho..
thanx,,
misi besar-besaran nie..
kui3~

khadijah said...

good luck ye..:)
cuti ni pun kononnye nak kurus, tapi kan x penah berjaye la..hehe

eyna said...

thanx..
misi 1 dah cmplete..
tggl dua je lg..
hehe..

[sutera kasih] said...

betul tu, kita bkn nk mengejar kesempurnaan..tp melatih diri utk berdisiplin dlm pemakanan so dpt jaga kesihatan dsamping jaga kecantikan hehe wish you luck dear ! :)


*skrg ssh nk carik kerja, even kerja jaga kedai pun nk intrview & jaminan brpa bln blh kerja :(

eyna said...

hehe... yup....
mcm blaja jgk...
xbrusaha mcm mane nk bjaya an?
hehehe

until now xdpt keje lg..
uuwwwaaaa.. :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...