My Spirit.. :)

Monday, August 1, 2011

95-111 Followers Giveaway

aku join GA dari Gadis Polka dot.... tapi GA nie khas untuk follower yang ke 95-111... aku follower ke 98 kalau tak silap... so tersenarai lah kan?? kalau anda nak tengok GA tu boleh klik banner nie..


Then dia suruh buat entry pasal puasa dan raya... nak cakap pasal apa ye?? ok,, aku nak buat 3 generasi berbeza meyambut ramadhan dan syawal...

PUASA


1. zaman kanak-kanak

  • time ni adalah kenangan paling indah dan  takkan dilupai kecuali hilang ingatan or nyanyok.. hehehe... mak ajak sahur punya lah liat nak bangun kan?? kene tarik dengan ayah samapi ke meja makan.. kaki melangkah tapi mata still pejam.. siap makan sambung tidur balik.. hehehe... esoknya pulak tunggu je la pukul 12.00,, buat muka mintak penampor kesian,, then dapat lah makan... hehehe... masa berbuka pulak mengalahkan orang yang puasa,, semua nak pulun,... masa terawih pulak main kejar-kejar luar surau dengan kawan-kawan... hehehe...

2. zaman dewasa
  • bagun sahur pandai-pandai sendiri lah pasang alarm,... nak-nak anak dara.. tak bangun siapkan makanan nanti kene bebel ngan mak.. time ni pukul 12.00 lapar pon kene tahan je.. tengok adik pulak jilat-jilat aiskrim depan kita.. nak bagi penampor kang tak pasal-pasal dia nangis 1 malaysia dengar.. haish!.. malam-malam ikut mak pergi terawih..

3. zaman tua
  • yang ni aku tak ada pengalaman tapi tengok nenek and atuk je.. hehehe... bangun 1 jam sebelum sahur... nak tambah amal.., solat sunat tahajjud dulu.... lepas subuh pulak mengaji.... malam pergi terawih,, pendek kata semua masa di isi dengan amal ibadah...

HARI RAYA

1. zaman kanak-kanak
  • sehari sebelum raya bincang dengan kawan-kawan rumah mana nak pergi dulu... aim rumah besar-besar je... hahaha... makan kuih ray sebijik, teguk air segelas then jerit kuat-kuat "kami nak balik dah!!!!".. hint kepada tuan rumah supaya bagi duit raya.. hahaha.. 

2. zaman dewasa
  • melepak kat rumah je tengok astro... siapa suruh astro pasang rancangan best-best masa raya... hahaha... pergi raya pon rumah sedara mara je.... raya seterusnya pergi rumah kawan-kawan.... duit raya pulak dapat dari sedara mara terdekat je la... bagi yang da keje., dia lah pulak yang kene bagi duit raya kat anak-anak sedara... hehehe..

3. zaman tua
  • hanya menunggu kunjungan dari anak-anak dan cucu cicit.... happy orang tua tu kalau ramai-ramai kumpul rumah dia... duit raya untuk budak-budak pon setakat yang termampu.. kuih-kuih raya pon ala kadar je... janji anak-anak ingat dan datang rumah raya..

walaupon cara berbeza tapi kita tetap pada bulan yang sama.. sama-sama berpuasa (walau ada yang sekerat hari) dan berbaju baru pada hari raya... SALAM RAMADHAN DAN SELAMAT HARI RAYA...

aku nak tag:
  1. chui
  2. mahabbah fillah
  3. amani az-zahra
(but sory guy korang dah tak boleh nak join..)

ni syarat-syaratnya pulak:

1. Follow dulu~
2. Anda dikehendaki membuat satu entry mengenai puasa DAN raya. (Gabung dlm 1 entry)  
3. Tinggalkan Link blog korang di komen post mira
4. Copy banner.. 
5. Tarikh contest ini akn berakhir pada 25 OGOS 2011 pada pukul 11.30 malam
6. Juri bg pertandingan ini ialah kakak Mira, Nor Farziati Ramli
7. Dlm entry korang tu, kne ade semua syarat ni tau! Bg yg tdk memenuhi syarat2 di ats, automatic out of the list! Hehehe~
8. Tag 3 orng sahabat anda dan PASTIKAN dorang tahu.
9. Like my fan page ( kalau baiklah..)

wokeh.. tue je... wish me luck okeh! :)

suka?? like la.. hehe

7 comments:

chui ™ said...

wey tlg ajk kwn2 hang follow aku :P

eyna lollipop said...

huhu...
oke,, nnt lau free aku wat entry sal ko yep...
huhuhu~

alif haris said...

datag dari blog amirah :)

eyna lollipop said...

owh ya,, ok.. thanx.. :)

AmirahRamli said...

gud luck n thnx for joining kak ^^

eyna lollipop said...

thanx.. ok... :)

AmirahRamli said...

jom tgk balik entry mngenai contest yang anda join di blog mira!http://coklatlover95.blogspot.com/2011/07/111-followers-giveaway.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...