My Spirit.. :)

Tuesday, August 9, 2011

9th Ramadhan : Milo Blanded

Assalamualaikum...

hari ni ma masak makanan kegemaran aku, nasi ayam... hehehe... nasi ayam ma memang Superb la... terbaik dari ladang... hehehe...

jadi aku pon buatkan milo blanded untuk ma.. ma memang suka air ni sebab aku buat sedap (oke, perasan).. hehehe...

ok,, jom kite buat air milo lak.. senang je.. hak3...

Ais 3 cawan

Air masak 3 cawan
perasan tak air ni warna putih,, air ni sebenarnya air tapis.. buih-buih dia tu.. ada apa ntah dalam dia.. kalau minum masa tengah putih macam ni,, badan lebih sihat dan kuat! hahaha (oke, lari topik sudah)

Milo 1 cawan
tapi aku tak letak dalam cawan sebab dah pro, main campak je,, hahaha.. ni untuk demo.. hehehe..

Susu setengah cawan

  1. Masukkan semua bahan-bahan dalam blander tanpa segan silu.. hehehe..
  2. lepas tu bland je la...
SIAP!!! semudah ABC 123 je kan?? hehehe...

Macam ni lah rupanya

Kakak ipar aku 1st time try, dia kata sedap! Kalah coolblog dan each a cup..
kahkahkah.. (cceeettt! milo je pon.. )

DAN 1 lagi kalau tak minum milo boleh gantikan dengan koko.. tapi terbalikkan ok.. susu secawan dan koko setengah cawan sebab koko kan pahit.. Jangan banyak sangat koko, 1/4 pon dah cukup rasanya.. nanti tak pasal-pasal berbuka dengan air pahit.. hehehe..

oh ya,, ni hidangan untuk 3-4orang tau... kalau nak buat untuk diri sendiri (kedekut), 1 cawan ais & 1 cawan air je... milo pulak pandai-pandai la agak.. biasa aku buat 4 sudu full milo & 3 sudu susu.. (aku memang suka milo banyak.. hehehe)


oke.. selamat mencuba...

suka?? like la.. hehe

4 comments:

Lizzie Yasmin said...

penambah mengah kalau berbuka munum nie...

eyna lollipop said...

huhuhu..
yeke?

nuruhuda_329 said...

hehehe milo mmg sedap keep it up dear nice belog ^-^

eyna lollipop said...

kn? hehehe....
mmg superb la.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...